Pojavio vam se herpes na usnama? OVO JE TRIK KAKO DA NESTANE PREKO NOĆI: Odmah napravite ovu smjesu (RECEPT)

ZDRAVLJE

Iako po apotekama možemo da kupimo mnoge kremice koje pomažu pri izlječenju herpesa, nakon njihove upotrebe na usnama ostaju bijeli tragovi, kao mali ožiljci.

Herpes je inače posledica infekcije virusom Herpes implex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u tijelu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Predstavljamo vam nekoliko prijedloga kako da se sa herpesom izborite na potpuno prirodan način, nakon kojeg vam neće ostati ožiljci na usnama.

– Napravite gustu smesu od tri krupnija zrna bijelog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smjesom mažite inficirane delove.

– Herpesa se možete riješiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.

– Još jedan prirodni lijek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smjesu mažite preko bolnih delova.

– Pomiješajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smjesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.

– Kao prirodni lijekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *