PROLEĆE DOVODI ZMIJE U VAŠA DVORIŠTA: Ovo je tajno oružje protiv njih, NAJVIŠE SE TOGA PLAŠE – Stavite to i nećete imati problema!

ZANIMLJIVOSTI

Zimu polako ispraćamo, a već je prošao i mart, i po kalendaru nastupa nam proljeće. To je mnogima naljepše doba godine, tada se sve budi nakon duge, hladne i naporne zime. Nakon toliko vremena se čuju cvrkuti ptica, potoci žubore, a u samoj prirodi se polako počinje buditi i životinjski svijet. Međutim sa promjenom vremena, više nemamo četiir godišnja doba, sada imamo samo ljeto i zimu, jer su jesen i proljeće faktički kalendarski i nestali.

Sa doalaskom proleća životinje su itekako nezgodne u bilo kojem obliku, i nikako ih nije ugodno gledati, a jedne od njih su sigurno zmije. Pošto su one klizave i sluzave u većini slučajeva ih možemo pronaći u travi, tako da ih je jako lako nagaziti ukoliko šetamo prirodom. Tada se one osjećaju ugroženo i pokušat će da vas ugrizu, što može da bude veoma opasno, zbog same činjenice što neke od njih mogu da budu otrovne. One su se u nekoliko posljednjih godina veoma udomaćile, pa tako sve više dolaze u civilizaciju jer su u potrazi za hranom, i tako se redovno pojavljuju ispred kuća jer su u potrazi sa hranom. Sada se postavlja pitanje, kako da se riješimo zmija na što bezbolniji način. Svima je poznato da zmije ne vole ježeve i da su im oni najveći neprijatelji.

Ukoliko nemate pravih ježeva, također mogu da posluže i igračkice u obliku ježa. Osim toga, zmije ne podnose miris benzina. Isjecite jednu flašicu i u nju naspite benzin ili naftu. Na taj način ćete se riješiti zmija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *