METODA KOJOM JEVREJI VASPITAVAJU DJECU SMATRA SE NAJBOLJOM NA SVIJETU: Samo ovako ćete odgojiti mentalno jako dijete!

ZANIMLJIVOSTI

Ova pravila garantuju da ćete odgajiti pravog malog genija 

Jevrejska kultura zagovara način vaspitanja koji se zasniva na pohvalama djece i malo drugačijiim principima od onih na koje smo navikli. Zbog pravila kojih se strogo drže, djeca koja odrastaju poštujući ova pravila izrastaju u samouvjerene i uspješne ljude.

Ovo je 7 zlatnih pricipa:

1. Ne stvarajte djeci komplekse

Oni nikad svom detetu neće reći – nisi to dobro uradio, već će umjesto toga izgovoriti – kako je dobro dijete poput tebe mogao da uradi nešto tako pogrešno?

“Moje dijete nema i ne može da ima mane” – takav je stav jevrejskih majki. Možda ih vide, ali niko drugi neće znati za to.

kreativna-mama1

2. Razumna sloboda

Savremeno jevrejsko vaspitanje kombinuje dvije naizgled kontradiktorne stvari: slobodu djeteta i stroga pravila.

Oni neće poludjeti ako dijete napravi neki nestašluk, ali će dijete dobro znati do koje granice može da ide. Pričom i objašnjavanjem se postiže dobar balans u vaspitavanju.

3. Pohvalite svoje dijete što češće

Roditelj treba da hvali dijete i za najmanja dostignuća. Ako se trudimo da primjećujemo sve dobre stvari kod djece, uključujući i „sitnice“, i podstičemo ih u svakoj prilici, to može radikalno promijeniti njihovo ponašanje. Da biste ojačali njihovu želju za uspjehom i ojačali samopouzdanje, dozvolite im da “prisluškuju” i čuju kada ih hvalite svojim prijateljima. To će izuzetno pozitivno uticati na njih.

4. Svojim primjerom uče djecu šta je dobro 

Djeca oponašaju ono što vide, zato roditelj mora da bude dobar primjer.

5. Ljubav i poštovanje u porodici garancija su mentalnog zdravlja djeteta

Iz porodice sve kreće, dijete tu stiče prve navike. Ukoliko raste u okruženju koje je ispunjeno ljubavlju i slogom, velike su šanse da izraste u osobu sa puno samopouzdanja. Da bi dijete bilo mentalno jako, mora da vlada sloga između roditelja,prenosi Stil.

6. Usavršite vještine roditeljstva

Nastojeći da odgajaju uspješnu i nezavisnu djecu, jevrejski psiholozi razvili su čitav sistem vaspitanja, sa kojim se svako može upoznati na posebnim kursevima za roditeljstvo. Odgajanje malog genija, započinje usavršavanjem roditelja. Na ovaj način daćete primjer djetetu da je konstantno učenje ključ uspjeha.

7. Naučite djecu da pravilno iskoriste svoje vrijeme

Jevrejska djeca ne znaju šta su ljenjost i besposleno ćaskanje. Časvi violine, engleski jezik, matematika, djeca su od malih nogu navikla na to da je normalno biti stalno zauzet poslom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *