KAKO JE NAJDEBLJI DJEČAK NA SVIJETU OD 193 KILA DOŠAO NA 83: Kad vidite ovaj snimak SVE ĆE VAM BITI JASNO, prepolovio se

ZANIMLJIVOSTI ZDRAVLJE

Do prije nekoliko godina brojio je čak 193 kilograma, a sada ima 110 manje

Dečak Arja Permana (14) iz Indonezije je sa samo 11 godina bio najdeblji dječak na svijetu sa nevjerovatnih 193 kilograma.

Tada su ljekari ostali šokirani videvši njegove fotografije kao morbidno gojaznog učenika osnovne škole.

Međutm, jdečak se odlučio na veliku i bitnu promenu stila života, pa se okrenuo zdravoj ishrani nakon odlaska kod ljekara, zatim i treninzima sa profesionalnim bodibilderom Adeom Raijem, ali i estetkim operacijama, prenosi Daily mail.

Rezultat toga je  110 kilograma manje za samo godinu dana. Sada ga čekaju novi estetski zahvati uklanjanja viška kože na stomaku, rukama i nogama.

Trener je otkrio da je ponosan na njegovu istrajnost da promijeni način života.

“Izuzetno je uporan i ne odustaje od svog cilja. Podržavam ga i biću uz njega do kraja. Iz dana u dan pratim njegov napredak i ne mogu da se načudim šta sm osve postigli. Ono što me dodatno raduje jeste njegova strast prema sportu. Arja obožava fudbal, a igrao ga je i pre nego što je ovoliko smršao. To mi uliva nadu da će nastaviti sa zdravim životom”.

Rođen s normalnom težinom

Iako je rođen sa normalnom težinom od 3,8 kilograma, u četvrtoj godini počeo je nekontrolisano da se goji.

Arja je dane provodio konzumirajući ogromne količine brze hrane i kupajući se u malom bazenu da se ohladi.  Zbog nezdrave kilaže nije mogao da pohađa školu jer mu je hodanje bilo mnogo otežano.

(Stil.Kurir.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *