Evo sta je ona uradila sa novcem!!!

ZANIMLJIVOSTI

ŠAULIĆI DOBILI 200.000 EURA ODŠTETE ZA ŠABANOVU SMRT: Evo šta je Goca uradila s tim parama

Danas su se navršile dvije godine od pogibije Šabana Šaulića u blizini njemačkog grada Bilefeld. Od tada su se članovi njegove porodice, osim kćerke Ilde, rijetko pojavljivali u javnosti, a još rjeđe su govorili o toj bolnoj temi.

Njegova udovica Gordana Šaulić se i dalje ne oglašava, a kako saznae Kurir, s nestrpljenjem čeka kada će biti određen datum za nastavak suđenja Alsinu Leventu, koji je izazvao sudar u kojem su poginule dvije osobe.

Takođe, saznajemo od ljudi iz okruženja porodice, Gordana je riješila i pitanje životnog osiguranja kralja narodne muzike. Prema njihovim navodima, Šabanova udovica je od austrijske osiguravajuće kompanije prošle godine dobila blizu 200.000 eura jer je Šaban kod njih više od deceniju uplaćivao novac za slučaj nesreće ili povrede. Od tih para, kaže jedan sagovornik Kurira, Gordana je vratila dio duga koji je nastao jer je unaprijed uzimala novac za Šaulićeve nastupe, a riječ je o sumi od blizu 250.000 eura.

Nekim vlasnicima diskoteka ona je unazad dvije godine vraćala pare u ratama, tako da je potraživanje skoro u potpunosti izmirila. Ostatak novca od dobijenog životnog osiguranja Gordana je dala sinu Mihajlu za džip “mercedes”.

gordana-saulic

Osim riješenih dugovanja, Šabanova udovica ne mora da brine ni za materijalnu situaciju jer joj je pripala penzija koju je njen pokojni suprug uplaćivao u Austriji. Iako se ranije spekulisalo da je u pitanju svota od 2.000 eura mjesečno, prema saznanjima, riječ je o znatnoj manjem iznosu – 850 eura. Inače, ubrzo nakon tragedije Gordana se iselila iz kuće u kojoj je živjela na Dedinju.

Riječ je o velelepnoj vili koju su njih dvoje gradili nekoliko godina, s namjerom da u njoj provedu mirniji dio života, kada Šaulić prestane da pjeva. S obzirom na to da im se ta velika želja nije ispunila, Goca je odlučila da se preseli u stan u kojem je porodica prije toga boravila, a vilu iznajmljuje jednoj ambasadi za, navodno, 5.000 eura mjesečno.

88049-saban-st-v-lukic-za-fb-3-f

Izvori bliski porodici pokojne zvijezde kažu nam da Šabanova supruga nipošto nije željela da sama živi u tolikoj kući, čije je održavanje papreno skupo, pa je rentiranjem riješila taj problem.

Korona odložila suđenje

Leventu prijeti kazna od četiri godine zatvora

Šaban je poginuo pri povratku sa koncerta u Bilefeldu na auto-putu, u automobil u kojem se nalazio sa svojim kumom Slobodanom Stojadinovićem i vozačem, klavijaturistom Mirsadom Kerićem, koji je takođe izgubio život. U njihov automobil udarilo je vozilo kojim je upravljao Alsin Levent, a koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole. Suđenje turskom državljaninu s prebivalištem u Njemačkoj za ubistvo u saobraćaju pauzirano je zbog korone, a prema ranijim navodima, prijeti mu kazna od četiri godine zatvora.

(Kurir.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *