OVAJ TRIK ME SPASIO: Htjela sam bacit zagorjelu PEGLU i kupiti novu, a onda mi je SVEKRVA OTKRILA GENIJALNU STVAR – EVO ČIME SAM OČISTILA

ZANIMLJIVOSTI

Svi ga pijemo protiv bolova i za temperaturu, a čini čuda i za prljavštinu

Paracetamol, lijek koji se koristi za skidanje temperature i protiv bolova zapravo je vrlo korisno sredstvo i za čišćenje pegli.

Trik sa ovim lijekom postao je viralan na društvenim mrežama, a postoji više razloga zbog čega je tako popularan. Osim što uklanja zagorjele naslage sitnih vlakana i prljavštine, vraća sjaj metalu a da ga ne oštećuje.

Greška koji većina ljudi radi kada čisti peglu jeste da jakim abrazivnim sredstvioma i žicom uklanja naslage, a rezultat je izgrebana i oštećena ploča.

Ova trik je na mrežama podelila majka i domaćica Lora iz Severnog Jorkšira:

“Pakovanje paracetamola me je spasilo od kupovine nove pegle”, napisala je i dodala kako je negde pročitala da će paracetamol koji se utrlja u gvožđe učiniti da naslage nestanu, a metal će sijati kao nov.

Kako ovaj metod funcioniše?

Potrebni su vam sljedeći materijali:

– 1 tableta paracetamola

– pinceta

– čista krpa

Prvo što treba da uradite jeste da zagrijete peglu. Pincetom uhvatite tabletu paracetamola i njom trljajte dijelove metala koji su zaprljani. Kada završite, isključite peglu i očistite je krpom. Budite pažljivi kada brišete peglu, jer je još uvijek vruća.

Eto, to je cijela mudrost!

(Mondo)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *