NAPUHAN STOMAK, OPADANJE KOSE I MUČNINA – OVO NISU SIMPTOMI RAKA, NEGO OVE BOLESTI: Obratite pažnju na simptome

ZANIMLJIVOSTI ZDRAVLJE

Kada je Kendi Koen (36) počela da osjeća mučninu i nesvjesticu, a stomak je počeo da joj otiče i raste, ona je pomislila da je dobila neki stomačni virus ili da je zatrudnila.

Međutim, tu počinje njen pakao.

Nakon negativnog testa na trudnoću, njoj je počela da opada kosa, što je za nju bilo veoma šokantno i uznemirujuće.

Ona je odmah posjetila ljekara koji joj je dijagnostikovao rijetku vrstu Alopecije (“alopecia areata”).

screenshot-1

Ova posebna vrsta Alopecije je trajno oboljenje, zbog koje je gubitak kose permanentan.

– Osjećala sam se ružno! Izgubila sam svoj identitet i svoju prirodnu ljepotu, osjećala sam se tako ružno! Mrzila sam osobu u ogledalu koja je buljila u mene i stalno sam se pitala čime sam ja ovo zaslužila – pričala je ona, i otkrila da je izgubila ne samo kosu, već i obrve i trepavice.

Narednih 6 mjeseca su bila strašna. Ona nije mogla da ustane iz kreveta i previše je smršala. Koža ju je svrbila i nije imala snage da ustane iz kreveta, a potpuno je izgubila i san.

– Češala sam kožu u komadima, toliko jako – pričala je ona.

screenshot-5

Prvo je kosa nestala sa strane, u pečatima, a onda i svuda.

– Sjećam se dok sam se tuširala, kosa je sama otpadala! Bila je svuda, na podu po mojim rukama, svuda! – rekla je Kendi, koja je onda otkrila da je naručila i probala svaki mogući proizvod protiv opadanja kose, ali joj ništa nije pomagalo, pa se na kraju odlučila da potpuno obrije glavu u čemu joj je pomogao suprug, a ona je rekla da su joj emocije bile pomiješane tada, ali joj je laknulo jer nije više morala da gleda onoliko kose na jastuku svako jutro kada se probudi.

screenshot-4

Počela je da eksperimentiše sa perikama i dobila dosta pratilaca.

– Moje kćerke me obožavaju, nebitno da li imam periku ili sam ćelava, a obožavaju i moje eksperimentisanje sa bojama i novim perikama – rekla je ona.

screenshot-2

– Hoću da ih naučim da budu hrabre, otresite, duhovite, samouvjerene i da shvate da ljepota dolazi iznutra. Neki Alopeciju vide kao slabost, a neki  kao priliku da postanu jači. Ako se i vi borite sa gubitkom kose, potražite pomoć, obratite se nekome. Niste sami – poručila je Kendi.

screenshot-3

Novi.ba/Srbiajdana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *