Dolazi novi solarni crijep koji je jeftiniji od običnog, VRLO KORISNO I PRAKTIČNO!

ZANIMLJIVOSTI

Elon Musk je nedavno predstavio solarni crijep koji bi u njegovoj viziji budućnosti trebao zamijeniti ružne solarne panele na krovovima, a u četvrtak je najavio kako će njihov solarni krov u konačnici biti jeftiniji za proizvodnju i postavljanje od tradicionalnog krova – čak i prije nego se uračunaju uštede na energiji.

Inače, Elon Musk je od prije poznat po svojim Tesla električnim automobilima, koji su doveli do male revolucije po pitanju te vrste prevoznih sredstava.

To je Musk nazvao dodatnim bonusom. Njegova kompanija Tesla Motors odobrila je preuzimanje kompanije SolarCity, a Musk je odmah suvlasnicima prenio napredak svojih inženjera koji bi mogao biti prava prekretnica u razvoju solarne energije, piše “24sata“…

Ovakav crijep proizvodi se od stakla i izgleda gotovo jednako kao i klasičan, ali pritom proizvodi struju. – Osnovno pitanje je: Želite li krov koji izgleda bolje, traje duplo dulje, jeftiniji je i – proizvodi električnu energiju – upitao je Musk i dodao: Ko bi htio nešto drugo? Kako piše Bloomberg, ovakav crijep i dalje će biti premium proizvod, kad stigne na tržište, usporediv s najkvalitetnijim crijepom.

No, Musk očekuje da će uštede doći od isporuke robe. Tradicionalni crijep je lomljiv, težak i glomazan s velikim troškovima transporta. Muskov crijep teži petinu klasičnog crijepa i lakše ga je transportirati.

Za sada nema nekih informacija da li će ovo biti dostupno na našem prostoru ali je itekako zanimljiv proizvod.

Izvor: 24sata

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *