ZATEGNITE KOŽU NA STOMAKU BEZ NAPORNIH VJEŽBI: 9 zlatnih pravila koje savjetuju nutricionisti

ZDRAVLJE

Žene koje vježbaju najmanje 2.5 sata nedjeljno tokom trudnoće imaju veće šanse da brže vrate svoju kilažu nakon porođaja. Ali, ovo ponekad nije dovoljno da bi vaša koža bila čvrsta i zategnuta kao nekada.

Pratite ove savjete stručnjaka i uspećete da brže i lakše zategnete kožu, posebno na stomaku, nakon porođaja ili značajnijeg mršavljenja.

1. Atmosfera u spavaćoj sobi

Vjerovali ili ne, od velike je važnosti kvalitet i kvantitet spavanja, jer to dosta utiče na vaše zdravlje i kožu. Morate da znate sljedeće četiri stvari:

Spavaća soba treba da bude što mračnija
Treba da bude prohladna. Najbolja temperatura je 18.3 stepena. Ako vam je hladno, bolje je da uzmete još jedno ćebe nego da zagrijevate sobu.
Ne jedite dva sata prije spavanja
Izbacite sve uređaje iz spavaće sobe

2. Koristite kreme sa retinoidima
Kreme za učvršćivanje mogu da pomognu da koža izgleda mlađe, ali ne zaboravite da ih nanosite redovno i u dovoljnoj količini. Dermatolozi savjetuju kreme koje sadrže vitamin A.

3. Šetajte svakog dana 20 minuta i radite vježbe snage

To će održati brzinu vašeg metabolizma i snabdjeti ćelije kiseonikom. Tako će i koža izgledati bolje. Vježbe za stomačne mišiće ne moraju puno da utiču na zatezanje kože, ali će vam ojačati mišiće.

4. Masaža bademovim uljem

Osim što će spriječiti isušivanje, bademovo ulje može da popravi tonus kože. Kostite ga za masažu stomaka kako biste imali dvostruki efekat.

5. Pazite na holesterol i kortizol

Kada holesterol nije na optimalnom nivou, lipidna barijera se prekida i koža brže gubi vlažnost, zbog čega gubi i čvrstinu. Pripazite i na kortizol – ako ste pod velikim stresom, to se odražava i na kvalitet kože.

6. Svakog dana pojedite jednu porciju nemasnog proteina

Eksperti preporučuju 2 porcije voća, 2 porcije povrća i 0.75 g proteina po kilogramu tjelesne težine svakog dana.

7. Piling od kafe

Stručnjaci kažu da masaža pomoću pilinga od kafe pomaže limfnoj drenaži i utiče na elastičnost tkiva kože sprječava pojavu celulita. Koristite svježu kafu, ne talog ili kafu koja je već korišćena. Praktikujte piling jednom ili dva puta nedjeljno.

8. Obratite pažnju na boju urina

Pijte oko 2.7 litara vode svakog dana. Nakon mokrenja obratite pažnju na boju urina. Ako je previše taman, povećajte unos vode.

9. Ne praktikujte rigorozne dijete

Mučeći sebe rigoroznim dijetama nećete uspjeti da učvrstite kožu. Telu su neophodni različiti nutrijenti, uključujući i zdrave masti. Uskraćivanjem neke od grupe namirnica možete da imate samo kontraefekat.

(Stil.kurir.rs)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *