Bila je nekad najljepsa u Jugoslaviji,pogledajte je danas!

ZANIMLJIVOSTI

BILA JE NAJLJEPŠA JUGOSLOVENKA, imala je lice anđela: Kad vidite kako danas izgleda, RASTUŽIT ĆETE SE, druga osoba! (FOTO)

Bivša Mis Jugoslavije Bernarda Marovt ima danas 60 godina i dalje je u svijetu mode.

Bernarda Marovt je 1983. godine proglašena najljepšom Jugoslovenkom, a nakon takmičenja u SFRJ učestvovala je na izboru za Mis svijeta u Londonu. To učešće pratio je jedan skandal izazvan obljavljivanjem njenih golišavih fotografija u zagrebačkom listu “Start” (autor slika je Ljubo Komljenović). Baš u momentu kada se u Britaniji borila za titulu najlepše žene sijveta, te slike pustio je i “Dejli miror”. Bernarda je kasnije tužila “Start” jer je “neovlašćeno” objavio fotografije.

Vjeruje se da ju je taj skandal možda koštao i titule Mis svijeta a ona je i pored toga uspjela da se plasira u top 15 i postane Mis fotogeničnosti na svjetskom takmičenju.

Bernanda je danas vlasnica modne agencije iškole za manekene, organizuje takmičenje “Fotomodel Berni models”.

“Sve što sam napravila i doživjela bio je velik test ili iskušenje za mene, a stekla sam ogromna iskustva u svim područjima. Iz tog vremena volim da se sjetim upravo svojih početaka i svega što mi je kasnije pomoglo u razvoju, rastu. Sećam se upoznavanja ljudi, putovanja, učenja jezika, a iznad svega početne volje i energije za sve što je slijedilo”, izjavila je za T portal kada je prokomentarisala i današnje izbore ljepote:

“Nekada su takmičenja u ljepoti bila vrsta spektakla, a danas se to sve promenilo. Takvi događaji često nisu na nivou, nisu cijenjeni kao što su nekaad bili. Problem je u tome što je fokus na drugim stvarima. Danas je potrebna velika snaga te novac za organizaciju i marketing svakog događaja, tako da je samo izvođenje svega toga jako teško”.

lipk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwlrvn01eqv8vmtjhnzzmyznlztcymwe5njrlmjhhzguzzwzhowu1ngyucg5nkzmczqkeaieaaq

foto: VTV STUDIO/Youtube

Poručila je da “svaka žena mora da pronađe svoj stil, da pojača svoju moć dodacima elegancije i dobrog ukusa kao i da bi trebalo da bude otvorena za rad na sebi, inače teško može da ostvari ciljeve”. Na pitanje da li postoji nešto što ne voli kod sebe, rekla je:

“Savršenstvo ne postoji jer svako ima nešto na sebi što mu se ne sviđa. Dovoljno je da prihvatite sebe onakvim kakvi jeste, potrebno je da sve gledate pozitivno, da hodate uspravno i radite na poboljšanju svojih nedostataka, ako je moguće”.

(Novi.ba/Žena Blic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *