Priča tužne bake: Moj sin ima šestero djece, ali ja unuka nemam

ZANIMLJIVOSTI

Imam sina jedninca. Sama sam ga odgajala i iako je ponekad bilo jako teško pokušala sam mu pružiti sve što sam mogla. Radila sam dva posla kako bi on imao sve i rijetko sam bila kod kuće.

Oduvijek sam sanjala da imam unuke, željela sam im pružiti ljubav i pažnju koju nisam pružila svome sinu. Moj sin je prvo dijete dobio veoma rano sa djevojkom sa kojom je bio u vezi dok je studirao. Vjenčali su se i ja sam, iako sam radila, uvijek nalazila vremena da uživam sa svojim unukom.

Nakon nekoliko godina su se rastali i moja snaha se preselila u drugi grad kod svojih roditelja i prekinula svaki kontakt sa nama. Nakon dvije godine moj sin se ponovo oženio i postao otac. Imali su troje djece, tri dječaka. Trudila sam se da im pomognem koliko god sam mogla.

Moj sin je silno želio djevojčicu, a meni je bilo važno da su moji unuci samo živi i zdravi. Trudila sam se održati dobar odnos sa svima, ne miješati se, samo biti korisna i uživati sa unucima. Ali moj sin je napravio grešku. Varao je svoju suprugu sa radnom kolegicom koja mu je rodila još jednog sina.

Kada mi je rekao da ima još jednu porodicu sa strane nisam znala kako da reagujem. Nisam ga izdala snahi jer sam se nadala da će ta njegova veza da se završi i da će se vratiti svojoj porodici. Sa druge strane bilo mi je teško jer je moj sin imao još jedno dijete koje je lišeno očeve ljubavi i pažnje.

Nekoliko godina kasnije dobio je i drugo dijete sa svojom ljubavnicom. Rodila se djevojčica. Moja snaha je saznala za njegovu romansu i napravila skandal. Optužila je mog sina za prevaru, a mene što sam to skrivala od nje. Porodica se raspala i snaha mi je zabranila da viđam svoje unuke koji mi mnogo nedostaju.

Moj sin ih rijetko obilazi, ali se ja trudim da joj pošaljem malo novca kako bi joj pomogla. Najčudnije od svega mi je što moj sin ne želi živjeti sa svojom ljubavnicom sa kojom ima djecu. Još uvijek nisam upoznala ni nju ni unuke. Nemam nikakav kontakt sa njima. Oduvijek sam bila taktična svekrva i trudila sam se biti dobra baka, ali na kraju imam šestero unučadi i nemam mogućnosti ni jedno da vidim.

(Priča: facebook)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *