8 stvari koje zgražavaju naše goste, a mi ih ne primjećujemo u svojoj kući: Zbog ovih stvari će misliti da ste JADNI I BIJEDNI

ZANIMLJIVOSTI

Kada uđemo u tuđi dom, normalno je da primijetimo sitnice na koje su ukućani davno prestali da obraćaju pažnju.

Kada gosti uđu u naš dom, oni će primijetiti ono na šta mi uopšte ne obraćamo pažnju. Međutim, ove sitnice mogu sasvim da šokiraju naše goste. Zbog ovog će pomisliti da smo siromašni, ili škrti, ili čak aljkavi…

 

1. Iznosane i otrcane papuče

Možda su vama stare dobre papuče udobne i ne biste ih zamijenili ni za šta na svijetu, ali one mogu da sablazne vaše goste. Većina nas često mijenja obuću, ali kućne papuče rijetko, jer ko će da ih vidi? Ali kada vam dođu gosti, ponudite im nove papuče, bez obzira što znate da su vaše stare papuče udobnije. Dobro bi bilo da imate posebne kućne papuče samo za goste, kako ne biste imali ovaj problem kada vam neko dođe.

2. Ostaci sapuna u posudi na lavabou

Možda vam izgleda bacanje malog komadića sapuna kao rasipništvo, ali danas je sapun toliko jeftin da je prava šteta ruke prati sa malim komadićima onog što je ostalo u posudi. Danas, kada je pranje ruka jedino što nas dijeli od zaraze, gosti će nedostatak sapuna u vašoj kući shvatiti kao prvi znak aljkavosti, a zatim i neimaštine.

3. Obijeno emajlirano posuđe

Vjerovatno ste emotivno vezani za emajliranu šolju iz koje ste kao dijete pili mlijeko, ali ako je ona obijena i napukla, kao prvo – nije zdravo da je koristite, a kao drugo odaje utisak krajnjeg siromaštva u kući. Riješite se ovih ovih stvari. Naučite da uspomene čuvate u glavi, a ne u stvarima.

4. Napukle činije i šolje

Ista priča je i sa šoljama i činijama. Danas ima toliko dostupnog posuđa, koje možda nema vrhunski kvalitet ali stvara osjećaj novog, ljepšeg i udobnog. Napukle šolje i činije, vašim gostima izgledaju jeftino, otrcano i prljavo – imajte to na umu.

5. Stara metla umjesto nove četke

Stara, otrcana metla koja se osipa kada sa njom pokušavate da očistite prilaz kući. Gostima, ali i slučajnim prolaznicima zapašće za oko kao nešto što simbolizuje krajnje siromaštvo.

6. Uflekane i pocjepane kuhinjske krpe

Kuhinjske kpe ne smijuu izgledati kao nešto što je spremno za kantu za smeće. Možete sebe da ubeđujete da ništa bolje ne kupi vodu od vaše stare krpe sa rupama, ali nemojte da se lažemo. Tržište je prepuno pamučnih, visokokvalitetnih krpa koje savršeno upijaju vlagu, a koštaju veoma malo.

7. Otrcana posteljina

Ako su gosti najavili da će da prespavaju kod vas, bolje je da imate novu posteljinu. Ona koja je isprana, istanjena i pogužvana odaje veoma loš utisak o domaćinu.

8. Zaštitna folija na daljinskom upravljaču

Kada su se tek pojavili televizori i daljinski upravljači, i ostala tehnika, ljudi su pokušavali da tu “dragocjenost” što bolje sačuvaju i zaštite. Tada je bilo normalno da se na daljinski stavlja plastična navlaka, ali to više nije tako. Danas se daljinski upravljač može kupiti za sitne pare u bilo kojoj prodavnici i uopšte nije lepo, a ni higijenski stavljati preko njega providnu foliju.

Izvor:Stil

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *