ZAPAMTITE RECEPT: Čak i najveći drhtavi stomak nestat će za 3 dana!

ZDRAVLJE

Jedinstvena dijeta profesora sa Univerziteta u Mičigenu, Nicholas Perricon, ima za cilj ekspresnu korekciju tjelesne težine!

Poznati dermatolog razvio je nutricionistički ciklus specijalno za poboljšanje tonusa kože lica. Takođe, ova dijeta savršeno razgrađuje masnoće na stomaku, i, kao što znate, vrlo je teško napustiti je…

Nova dijeta za mladalačku kožu odmah je našla svoje obožavaoce među holivudskim divama: Nikol Kidman, Džulija Roberts, Šeron Stoun i niz drugih ljepotica uspješno je primjenjuju u praksi. Dokazano je da u kratkom vremenu dolazi do naleta energije, poboljšava se opšte dobro, koža postaje blistava i poboljšava joj se elastičnost.

DIJETA LJEKARA PERRICON

 

 

Dijeta je stekla popularnost bez presedana zbog trenutnog kozmetičkog efekta. Da bi postigao maksimalnu korist, ljekar preporučuje da ke se pridržavate 28 dana. Tajna efikasnosti ovog sistema ishrane leži u povećanoj potrošnji ribe i ribljeg ulja. Upravo ti proizvodi sadrže omega-3 masne kiseline, koje su izuzetno bogate antioksidantima, koji inhibiraju proces starenja i čuvaju mladolikost kože. Povrće i voće pojačavaju korisna svojstva ovih kiselina.

OSNOVNI PRINCIPI DIJETE

Jedite 5-6 puta dnevno u umjerenim porcijama: 3 glavna obroka i 2-3 grickalice. Među grickalice spadaju voće, orasi i jogurt sa niskim sadržajem masti.
Glavni proizvod na meniju je masna morska riba. Losos najbolje odgovara ovoj definiciji, kao i tuna, haringa, skuša. Ribu kuhajte na pari, pecite je, ali nemojte je pržiti! Važno je jesti ribu svaki dan.

Trajanje dijete je od 3 do 28 dana. U ovom periodu konzumirajte dovoljno bobica. Prema dr. Perriconu, najkorisnije za kožu su borovnice, maline, jagode, šumske jagode, kao i voće poput jabuka i krušaka. Pijte najmanje 2–2,5 litara negazirane vode dnevno.

Ostali važni proizvodi za uljepšavanje su maslinovo ulje, avokado, krastavci, kupus, paprika, celer, šargarepa i svježe začinsko bilje. Šparoge i brokoli bogati su vlaknima, vitaminima i antioksidantima, kao i folatima koji promovišu stvaranje novih ćelija.

Takođe u svoju ishranu uključite mliječne proizvode sa niskim sadržajem masti i piletinu.

 

Zabranjeni su proizvodi koji doprinose procesu starenja i debljanju: šećer, so, kafa, alkohol, sosovi i sokovi, krompir, gazirana pića, slatkiši, proizvodi od brašna, čips.

Dijeta doktora Perricona je prilično teška, pa je tretirajte sa oprezom ako imate individualnu netoleranciju za određenu hranu na meniju, kao i probleme sa bubrezima.

Tačno je! Za manje od 3 dana primijetit ćete da se koža zaglađuje, osvježava, krugovi i vrećice ispod očiju su nestali, a zdravstveno stanje je postalo jednostavno odlično!

Izvor: dnevni

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *