Ova žena već 100 DANA NOSI ISTU HALJINU: Kad vidite ZBOG ČEGA, I VI ĆETE URADITI ISTO (FOTO)

ZANIMLJIVOSTI

Ona se na ovaj potez odlučila 16. septembra 2020. godine i kako kaže od njega neće odustajati sve do septembra ove godine

Časna sestra i majka troje djece Sara Robins-Kol (52) iz Amerike se prepustila jednom neobičnom izazovu – nošenju iste odjeće 100 dana zaredom, u pokušaju da živi bez takozvane brze mode koja je drugi najveći zagađivač okoline na svijetu.

Naime, ona je kupila jednu crnu haljinu od merino vune i od jeseni prošle godine nosi je svuda- na posao, u domu, tokom šetnje, planinarenja pa čak i tokom novogodišnjih i božićnih praznika, piše Mirror.

Ona otkriva da je toliko uživala u nošenju iste haljine da je donijela odluku da postavi sebi novi izazov za 2021. godinu.

“Na moje iznenađenje, nošenje iste haljine 100 dana zaredom nije mi ništa oduzelo od života. Umjesto toga, inspirisalo me je da odem korak dalje i da ne kupujem nikakvu novu odjeću ili dodatke u periodu od 1. septembra 2021. do 1. 2022. godine”, kaže i dodaje:

“Shvatila sam da u mojim godinama imam odjeću za svaku priliku, a ako mi zatreba haljina za bal, uzecu onu koja mi skuplja prašinu u ormaru od 1992. godine”, objasnila je 52-godišnja Sara.

Nove navike kako bi se spasila planeta

Sara je jedna od 250 žena koje su prihvatile 100-dnevni izazov koji je potekao od jedne dizajnerske kuće. Izazov je pokrenut kako bi pokazalo da nošenje samo jednog odevnog komada iz dana u dan mijenja potrošačke navike, smanjuje pranje veša i spasava naš planetu.

“Kada sam prvi put vidjela izazov na društvenim mrežama pomislila sam: ‘Zašto ne?’”, kaže ona.

Žene koje su prihvatile izazov su smele da peru i suše haljinu preko noći, ali ako su bili budni, očekivalo se da će je nositi. Svi oni koji su završili izazov osvojili su vaučer od 100 dolara, kojiim će kupiti novu odeću.

Sara je na svom Instagramu objavila svih 100 različitih kombinacija s haljinom.

“Ranije sam imala utisak da me stalno svi gledaju i primećuju šta sam obukla. . Sada znam da nije tako”, otkrila je.

Novi.ba/Stil.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *