“PROTJERAT ĆEMO VIRUS SA NAŠIH PODRUČJA” Dr Kon otkrio kada ćemo potisnuti koronu: “Bili smo disciplinovani, BLIŽE JE NEGO ŠTO SMO MISLILI”

ZDRAVLJE

Doktor Predrag Kon bio je gost “Nacionanog dnevnika” na Televiziji Pink gdje je istakao da u drugoj polovini godine možemo očekivati da korona bude potisnuta sa naših prostora.

– Ovo što sam vidio, čini mi se da smo bili disciplinovani. Mislim da će to biti dovoljno da nam se ne vrati i da ne krene naglo da nam se penje broj zaraženih. Imamo kontake pojedinačno i preko grupa, formalnih sastanaka nije bilo. Brojevi koji se smanjuju ukazuju na to da nema nečega što bi nas uznemiravalo – rekao je doktor Predrag Kon.

On je dodao da su veoma dobre vijesti da se smanjuje broj hospitalizovanih osoba.

– Pred nama je period gde treba da imamo optimizam. Ono što možemo da kažemo, jeste da ćemo proterati virus sa ovih naših područja. Normalno to neće biti sutra, ali tamo u drugoj polovini godine će pošast biti potisnuta. Masovna vakcinacija je jedno od rešenja. Tu nema mnogo oklevanja, država garantuje za vakcine – rekao je dr Kon.

Kako je naveo, on se osjeća dobro, nema temperaturu i da je odlično reagovao na vakcinu koju je primio.

– Osjećaj sigurnosti i bebjednosti ne može zamijeniti ništa. Oprez i optimizam su najbitniji. Želim svima sreće. zadovoljstva i skavlja u perspektivi. Imaćemo i Božić i još slava. Moramo da budemo strpljivi – zaključio je on.

(Blic.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *