NEUGODNA GRLOBOLJA NESTAJE U ROKU 2 SATA: Domaći lijek za UPALU GRLA i KRAJNIKA, napravite ga sami

ZDRAVLJE

Ako često imate problema sa upaljenim grlom i krajnicima, savjetujemo vam da napravite ovaj prirodni lijek.

Uzmite 800 grama samljevenih sjemenki kima i prelijte ih sa 200 mililitara vode, a zatim kuhajte 15 minuta. Na kraju ćete dobiti smjesu koja liči na talog kafe.

Smjesu procijedite, a onda dodajte još 50 mililitara vode pa je ponovo prokuhajte. Smjesu sklonite s izvora toplote i dodajte u nju jednu kašiku konjaka.

Svakih 30 minuta uzimajte po jednu kašiku ove smjese. Već nakon 2 sata bol u grlu će nestati.

Tretman možete završiti nakon četiri sata. Oporavak je zagarantovan. Mnogi ljudi su probali ove prirodne kućne lijekove.

Evo šta možete liječiti sa crnim biberm, limunom i morskom solju:

GRLOBOLJA

Riješite je se tako što ćete iskombinirati 1 kašiku svježeg soka od limuna, pola kašike crnog bibera i jednu čajnu kašiku vode u čaši sa toplom vodom. Ispirajte nekoliko minuta par puta dnevno, olakšajte grlobolju i spriječite kašalj.

 

 

ZAČEPLJEN NOS

Pomiješajte jednaku količinu crnog bibera, kima, cimeta i kardamovog sjemena u u malteru, tucite i meljite dok ne postane puder. Pomirišite smjesu polako i kihnite.

OTKLANJA ŽUČNE KAMENCE

Čvrste upale od od probavnih tekućina formiraju se u vašoj žući. Uzmite 3 dijela maslinovog ulja i 1 dio limuna i crnog bibera da se riješite kamenja.

ČIREVI

Liječite sluzavu membranu u vašim ustima sa kašikom himalajske soli u čaši tople vode nakon svakog jela.

GUBITAK TEŽINE

Pijte četvrtinu čajne kašike crnog bibera sa 2 kašike soka od limuna i 1 kašikom meda u čaši tople vode. Ovo ubrzava vaš metabolizam.

MUČNINA

Umirite vaš stomak sa crnim biberom. Limunov miris zaustavlja mučninu.

NAPAD ASTME

Preporučuje se da uvijek imati pri ruci ovu smjesu ako neko u vašoj porodici boluje od astme.

Priprema:

 

Dodajte 10 zrna bibera, 2 pupoljka češnjaka u čašu kuhane vode. Ostavite da krčka 15 minuta, onda promiješajte smjesu, stavite u staklenu čašu sa poklopcem. Nakom oga, dodajte 2 kašike sirovog meda i ostavite da se ohldadi. Držite u frižideru dvije sedmice. Uzmite smjesu sa mlijekom ako želite bolji ukus.

ZUBOBOLJA

Pola čajne kašike bibera i ulja od češnjaka, pomiješajte zajedno da zaliječite upaljeni zub. Nanesite smjesu na zub.

PREHLADA I GRIPA

1/2 limuna stisnite u velikoj zdjeli skuhane vode, da se riješite čestih prehlada. Stavite pulpu i ogulite je i ostavite u vodi 10 minuta. Onda sklonite limun, dodajte kašiku organskog sirovog meda i popijte onoliko koliko je potrebno da osjetite olakšanje.

KRAVARENJE NOSA

Nanesite nekoliko kapljica soka od limona na vatu i stavite ispod nosa. Nagnite glavu unazad da zaustavite krvarenje nosa u grlo i spriječite mučninu.

Izvor: dnevno.hr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *