Narodni lijek PROTIV kašlja, bronhitisa i laringitisa, GOTOV ZA 5 MINUTA!

ZDRAVLJE

Česte promjene temperature i hladni zimski dani neretko nam izazovu kašalj, fenomen koji se javlja kod odraslih i djece. Kašalj može biti zaista iscrpljujuć, ne samo za pluća i za grlo, već i zato što nam kašljanje noću ometa san.

Međutim, postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako biste sebi pomogli tokom liječenja od prehlade. Jedna od njih će biti naš današnji savjet za vas, koja će vam pomoći da se rješite ovih tegoba.

Ovaj narodni napitak pomoći će vam kod najkomplikovanijeg i upornog kašlja koji vas muči.

Napitak mogu koristiti i djeca i odrasli i veoma je efikasan kod problema kašlja, laringitisa, bronhitisa i ostalih problema ovog tipa.

Pripremu napitka protiv kašlja obavite na sljedeći način:

Prokuhajte šolju (250 ml) mlijeka. Mlijeko zatim malo ohladite. U toplo mlijeko dodajte kašiku meda i kašiku putera.

Mleko promiješajte i dodajte mu dobro umućeno žumance i 1/4 kašičice sode bikarbone. Potrebno je da se ovaj lijek uzima uveče pred spavanje, minimum 5 dana.

Ukoliko nemate puter, u mlijeko možete dodati i guščiju mast.

Otkrivamo vam i ovaj napitak koji će omekšati sluz i pomoći vam kod izbacivanja šlajma. Simptomi bakterijskih, ali i virusnih infekcija disajnih organa, praćeni su gustim sekretom u grlu, sinusima i plućima.

Kada se šlajm nataloži u disajnim putevima, stvaraće veliki problem i biće teško da ga izbacite. Šlajm će dovesti do otežanog disanja i infekcije, pa ga je važno izbaciti što prije, kako se ne bi dodatno taložio.

2 kašike maslinovog ulja
2 kašike soka od limuna
2 kašike vode
1 kašika meda
Napitak je potrebno popiti u toku dana – pola ujutru, a pola uveče, prenosi “Dnevni“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *