RECEPT ZA JELO KOJE VIJEKOVIMA ŠTITI OD VIRUSA I DEBLJANJA: JEFTINO JE I BRZO SE PRAVI!

ZANIMLJIVOSTI

Na trpezi u Rusiji boršč zauzima počasno mjesto. Čorbu puna povrća i mesa lako je napraviti, a mi vam donosimo originalni recept za ovo tradicionalno rusko jelo koje ne samo što će vas zagrijati u hladnim danima, već će vas zaštititi od virusa i pospješiti mršavljenje ako ste na dijeti.

Priprema:

U veću šerpu sipajte vodu, pa spustite meso i oljušten krompir. Kuhajte dok meso i krompir ne omekšaju. Luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte u tavi; kad postane staklast dodajte izrendanu mrkvu i cveklu, paradajz, biber, so i šećer, i dinastajte dok povrće ne omekša.

Meso izvadite, isjeckajte ga na kockice i ostavite sa strane. Skuhan krompir izgnječite viljuškom, vratite ga u šerpu, dodajte glavicu kupusa nasjeckanu na sitne rezance, dva lovorova lista, nekoliko zrna crnog bibera i so, pa kuhajte 20 minuta.

Potom dodajte izdinstano povrće , a onda i isjeckano meso. Ako povrću u tavi niste dodali paradajz, iscjedite pola limuna u čorbu, pa poklopite i ostavite da se boršč kuha još pola sata na srednjoj temperaturi.

Služite toplo, sa kiselom pavlakom i sitno nasjeckanim peršunovim listom. hayat.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *