Kako da skinete kamenac sa stakla tuš kabine za tili čas: Jedan sastojak oljuštiće ga uz minimum ribanja

ZANIMLJIVOSTI

Zlata vredan savet

Ako postoji jedna stvar zbog koje bi se svako odrekao svoje praktične tuš kabine, to je svakako činjenica da njeno staklo nikako ne može da povrati stari sjaj.

Koliko god i čime god ribali, naslage kamenca čine da staklo izgleda dotrajalo i umrljano, a glavni razlog je „teška voda“, prepuna kalcijuma, magnezijuma i drugih minerala. Kada se kamenac nakupi, čak i najčistije kupatilo izgleda prljavo i neodržavano, a njegovo uklanjanje nije tako jednostavno kao u slučaju čišćenja ostalih površina u domaćinstvu.

Kako očistiti tuš kabinu?

Počnite tako što ćete navlažiti staklo, idealno prskalicom, ali primeniti bilo koji način – važno je samo da bude vlažno. Potom u bocu sa raspršivačem sipajte alkoholno sirće i temeljno poprskajte staklo na mestima na kojima se nalazi kamenac i ostavite da odstoji najmanje desetak minuta.

Ako su naslage deblje i upornije, ostavite slobodno još duže – upravo je to sitnica koja pravi razliku i zlata vredan savet. Većina poprska sirće i odmah počne s ribanjem, a ovoj kiselini je ipak potrebno malo vremena počne da deluje i rastvori kamenac.

Nakon toga, umočite grubu stranu sunđera u toplu vodu, pa u sodu bikarbonu, pa počnite da ribate staklo. Soda bikarbona delovaće kao abraziv, dok će sirće rastvoriti mrlje „tvrde vode“ i eventualni talog od sapuna koji se nakupio na staklu.

Trljajte sve dok ne budete zadovoljni izgledom stakla, pa isperite toplom vodom.

Nakon toga, prebrišite suvom krpom i uglancajte sredstvom za čišćenje staklenih površina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *