SKINUT ĆETE VIŠAK KILOGRAMA ZA SAMO 7 DANA: Dr. Nestorović otkrio način, NE TREBA VAM DIJETA

ZANIMLJIVOSTI

“Organizam voli da budemo debeli. Imamo milion načina kako da gomilamo masti, a ni jedan efikasan način da je se riješimo

Zato je strašno teško držati dijetu i stalno ste gladni, nezadovoljni i depresivni. O tome se vrlo malo priča. Priroda favorizuje debljinu. Imamo dokaze da su oni koji su gojazni mnogo vitalniji,” kaže profesor dr Branimir Nestorović.

On navodi da je prije par mjeseci izašao naučni rad u kojem su ispitivali smrtnost pacijenata koji su operisani. Ispostavilo se da umjereno gojazni ljudi dva puta manje umiru poslije teških kardiohirurških operacija, nego mršavi, “jer je priroda predvidjela da budemo malo debeli zbog termoregulacije, da održavamo dobru težinu”.

“Ako želite stvarno da izbjegnete štetne efekte gojaznosti, to je stvarno lako, prvo ne unosite prevelik broj kalorija. Treba uzimati kvalitetne kalorije, proteinski doručak, što više voća i povrća, držati stroge dijete je jako teško. Ja to volim da pričam studentima u knjizi Vokija Kostića “Kako sam pojeo sebe“ i on priča kako je pisao muziku za film „Ko to tamo pjeva“, pa su mu doktori zabranili da jede sve -ne smiješ masno, ne smiješ vako, ne smiješ nako, i on danima sedi za klavirom bije po onom klaviru i uglavnom izlaze posmrtni marševi neprekidno i na kraju jedan dan njemu pukne film i smaže jedan jagnjeci butić sa krompirom i napiše kompletno muziku za film,” objašnjava

“To je normalna ishrana u toku dana, poslije šest uveče ništa, samo voda, ili samo čaj nezaslađen. Posljednjih godina jako je popularan dvodnevni post, a to je naš post u pravoslavlju, dvodnevni post se sastoji od toga da dvaput nedeljno uzimate 500 kalorija. Ako se zna da otprilike 2.000 kalorije treba čovjeku za normalno funkcionisanje, to je baš elementarno. Ovsena kaša, par voćki, dva puta nedeljeno. Najvažnije je izbjeći efekat gladovanja, gdje se čezne za hranom, sanjate hranu i odjednom puknete i ispraznite frizider, prejedete se,” savjetuje Nestorović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *