PRIRODNI LEK ZA SVE: Ova dva sastojka jačaju IMUNITET za dan!

ZANIMLJIVOSTI

Poznato je koliko su beli luk i med korisni za zdravlje, a šta tek reći za kombinaciju ovih sastojaka. Iako beli luk zbog jakog mirisa i ukusa, ne prija svima, možda je pravo rešenje da napravite fermentisani beli luk.

Ne samo da ćete ublažiti ljutinu i miris, nego ćete dobiti moćan lek za jačanje imuniteta. Najteži posao je, naravno čišćenje belog luka, a potrebno vam je toliko da napunite teglu do otprilike jedne polovine ili tri četvrtine.

Najbrže ćete to uraditi ako svaki čen lupite oštro pljosnatom stranicom noža, tako će se najlakše oljuštiti. Pri tom će pustiti i malo soka. Napunite teglu i prelijte medom, pa zatvorite i stavite na mračno i hladno mesto. Povremeno malo prevrnite teglu – okrenite na dole, pa opet na gore.

Proces frementacije počinje zahvaljujući baš tom soku belog luka. Ispod tegle stavite tacnu, za slučaj da malo mešavine “prekipi”.

Već za nedelju dana, pojaviće se mehurići na površini, a fermentacija traje oko mesec dana kad već možete konzumirati beli luk – biće daleko mekši i ukusniji, a pozitivna svojstva ovog narodnog leka su nemerljivo velika. (Espreso.rs/lepaisrećna)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *