NAJTEŽA JE MUŠKA SUZA: Sin Nikola Rokvić se slomio, zaplakao nad očevim kovčegom, ona ga sve vrijeme držala (FOTO)

ZANIMLJIVOSTI

Na Novom bežanijskom groblju je sahrana pjevaču Marinku Rokviću koji je preminuo 6. novembra, nakon borbe sa opakom bolešću. Porodica, prijatelji i kolege okupili su se kako bi pokojnom Marinku odali posljednju počast.

Kada je počelo opelo, koje je služilo 14 sveštenika, sin Marinko Rokvić nije mogao da sakrije bol i tugu za ocem, koji im je bio uzor. Nije želio da sakrije suze, plakao je za Marinkom, a supruga Bojana ga je sve vrijeme držala za ruku.

Podsjetimo, Marinko je preminuo od posljedica duge i teške bolesti kancera pankreasa, a njegova želja bila je da se o tome ne komentariše u javnosti, što su oni i ispoštovali. Njegova supruga Slavica je sve vrieme bila pored pjevača, sve do posljednjeg dana.

Marinko rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi.

Iza njega je ostao veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *