AKO PROSIPATE VODU OD PASULJA, BUKVALNO BACATE NOVAC: Niste ni svjesni KOLIKO KORISTI IMA, pogledajte za šta sve može poslužiti tečnost!

ZANIMLJIVOSTI ZDRAVLJE

Pasulj je omiljena namirnica, koja dugo može stajati u špajzu a potom nahraniti celu porodicu u nekom od ukusnih recepata, koji se uvijek spremaju u najvećoj šerpi ili plehu.

Pasulj ima i brojna blagotvorna dejstva na zdravlje, a da li ste znali da je voda u kojoj se kuhao pravo čudo za čišćenje kuće?

10-11

Kada kupite pasulj i donesete ga u svoju kuhinju, najprije ćete ga potopiti, a onda kuati u “prvoj” vodi koja se inače baca. To je velika greška! Ova voda nije dobra za ljudsku ishranu ali je pravo čudo za čišćenje kuće, naročito staklenih površina.

Supstance koje je ljuska pasulja pustila u vodu pomažu da prozori, ogledala, pa čak i stakleno posuđe budu čistiji nego ikada. Ovu vodu pomiješajte s vrelom vodom, sipajte u bočicu s raspršivačem, potom mješavinom poprskajte staklenu površinu i prebrišite.

kuhanje-fizola-5

U smjesu možete dodati i malo alkoholnog sirćeta ako želite da tu površinu i dezinfikujete. Dakle, sve što vam je potrebno da bi ogledalo, prozori ili stakleno posuđe blistali su pasulj, šerpa i malo dobre volje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *