NESTOROVIĆ VEĆ 20 GODINA KORISTI OVAJ LIJEK: Snižava nivo šećera, liječi upalu mokraćnih kanala… EVO KAKO DA GA NAPRAVITE (RECEPT)

ZDRAVLJE

Sadrži željezo, kalcijum, magnezijum, fosfor, vitamine C i A i K, B2 i B5, pored vitamina i minerala ima i mravlje kiseline, histamin, acetil-holin, silicijumovu kiselinu, glikokinin.

Korovska biljka cijenjena kako u narodnoj tako i u naučnoj medicini.Naučnici je preporučuju za upotrebu u svakodnevnoj ishrani, ali ništa manje nije važna u preventivi i fitoterapiji.

Kopriva je najbolja ljekovita biljka za pročišćavanje krvi od koje istovremeno raste i broj crvenih krvnih zrnaca. Pošto ona povoljno utiče i na gušteraču, čajem od koprive se skida i nivo šećera u krvi. Njome se liječe i oboljenja i upale mokraćnih puteva, kao i patološki zastoj mokraće. Posebno se preporučuje za prolećnu kuru s obzirom da čisti i crijeva. Ujutro popiti čaj natašte, i to jednu šolju pola sata prije doručka i jednu do dve šolje u toku dana, polako, gutljaj po gutljaj.

kopriva-ljekovitost

Branimir Nestorović je istakao neka svojstva ove biljke i naveo je je on lično konzumira već 20 godina.

– Najbolje da se listovi koprive samelju sa medom, ili da se drži kopriva u zamrzivaču dvije nedjelje, pa se ona sama pretvori u prah. Čaj nije dobar jer voda ubija korisne sastojke u koprivi – objasnio je doktor Nestorović. Svaki dio ove biljke, ima neku korisnu funkciju.

– Najviše dokaza postoji za smanjenje veličine prostate kod benigne hiperplazije ove žleijzde. jedna nova studija na 100 pacijenata je pokazala smanjenje veličine, ali i svih simptoma koje ona izaziva.

(Objektiv.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *