ČUVAR VAŠEG SRCA, MOZGA I BUBREGA: Očistite arterije ovim snažnim napitkom koji poboljšava cirkulaciju i smanjuje krvni pritisak

ZDRAVLJE

Postoje prirodni načini čišćenja arterija da bi se spriječio srčani udar ili moždani udar. Veliki dio očuvanja zdravlja i održavanja vaših arterija čistim odnosi se na vašu ishranu i ono što jedete

Nema šale u popularnoj izjavi koja kaže: “Vi ste ono što jedete.” Ima samo dobar smisao da ono što stavite u svoje tijelo je ono što će se odražavati u svim aspektima vašeg zdravlja.

Očistite arterije i spriječite srčani udar

Ako jedete puno prerađene hrane obložene zasićenim mastima, hemikalijama i toksinom, to će se zadržati i zatvarati arterije tokom vremena – eventualno izazivajući ozbiljne probleme vezane za srce i druge gadne stvari.

 

 

Također imate veliki rizik od patnje od srčanog udara ili katastrofalnog udara. Poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja čišćenjem plaka od arterija je siguran način da smanjite rizik od ozbiljnih bolesti srca ili moždanog udara.

Iako postoje operacije i lijekovi koji mogu da urade trik, većina njih dolazi sa nekom vrstom neželjenog dejstva. Za one koji bi radije koristili prirodne alternative kako bi poboljšali svoje zdravlje srca, ovdje su 3 sastojka koji vas usmjeravaju u pravom smjeru.

Sastojci:

– 30 češnja od bijelog luka
– 6 limuna, oljušteno i isječeno na male komade
– 1 litar čiste vode

Metoda pripreme:

Prvo, isperite i isijecite limune. Dodajte bijeli luk i stavite u blender. Miješajte mješavinu dok ne bude glatka. Stavite smjesu u posudu i dodajte 1 litar vode.

 

 

Zatim kuhati tečnost. Kada počne ključati, uklonite i pustite da se ohladi. Procijedi tečnost u bočicama. Držite napitak u tamnoj staklenoj bočici, u frižideru.

Kako ga koristiti:

1. Pijte 50 ml dnevno tri sedmice
2. Zatim pauzirajte jednu sedmicu
3. Zatim, ponovo pijte 50 ml dnevno tri sedmice
Dopušteno je ponoviti ovaj tretman svakih 6 mjeseci.

Prednosti ovog napitka:

– Smanjuje loš holesterol.
– Može poboljšati cirkulaciju.
– Može smanjiti broj triglicerida u krvi.
– Također može poboljšati funkciju jetre i očistiti je.
– Može smanjiti krvni pritisak.
– Također može spriječiti nastanak tumora.
– Obnavlja i podmlađuje vaše ćelije pomoću antioksidativnih svojstava.
– Ojačava imuni sistem.
– Poboljšava funkciju bubrega i pomaže vam da smanjite količinu zadržanih tečnosti.
– Eliminiše masne naslage koje se akumuliraju u tijelu.

Izvor: novi.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *